2016-07-27 17:02:04• hírek • Szatmár.ro

Hatalmas az érdeklődés az orvos-lakások iránt

Összesen 16 ANL lakás épül a Tudor Vladimirescu utcában, amelyekben egészségügyi dolgozók lelhetnek otthonra. A cél a fiatal orvosok Szatmárnémetibe vonzása. A lakások iránt hatalmas az érdeklődés, több mint kétszeres túljelentkezést regisztráltak.

A háromemeletes, egykoron a Szatmár Megyei Kórház archívumaként, majd az orvosi kamara székhelyeként használt épület helyén húzzák fel a 16 lakásos lakóházat, amelyben szállásra lelhetnek majd az ifjú egészségügyi dolgozók.

"A 16 lakásból nyolc lesz garzon és nyolc lesz kétszobás. Az épület 3+1 szintes lesz, és mindenkit megnyugtatok: parkoló is lesz kialakítva, minden lakáshoz tartozik majd parkolóhely az épület hátánál, az udvarban vagy az épület alatt" - tudtuk meg Pataki Csabától, a Szatmár Megyei Tanács elnökétől.

Az építést az ANL (Nemzeti Lakásügynökség) állja, az udvar kialakítása, elkerítése a Szatmár Megyei Tanács költsége. "Reméljük, hogy a jövő év közepén ezeket a lakásokat át fogjuk adni" - mondja Pataki. Az építkezési területet egyébként július közepén adták át a munkálatokat elvégző, Avasfelsőfaluban bejegyzett cégnek. Azóta neki is láttak az épület alapjának kiásásához.

Amikor az ANL arról dönt, hogy milyen projekteket vesz át, végeznek egy alapos felmérést. Kiderítik, hogy mekkora igény van a beruházásra. Az orvos-lakások kapcsán is elvégezték ezt, kiderült, hogy hatalmas az igény, több mint két és félszeres túljelentkezést regisztráltak.

"Az építés előrehaladtával meg fogunk határozni egy átlátható kritériumrendszert, amit akár közvitára is bocsájtunk, hogy bárki számára átlátható legyen, milyen alapon kapott valaki lakást" - magyarázza a megyei tanács elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: